האתגר המרכזי של חברות אבטחה הוא שמירה על הציוד והנשק של העובדים. רוב העובדים בחברת אבטחה הם מטבע הדברים מאבטחים, לכן הציוד העיקרי שעומד לרשותם הוא נשק. החוק בישראל מחייב שמירה על הנשק בתוך מקומות ייעודיים ולכן נציגי חברת אבטחה נדרשים לבחור היטב את הכספות. הנה כמה טיפים שיכולים לסייע להם לעשות זאת על הצד הטוב ביותר:
א. הגדרת צרכים ומטרות – חברת אבטחה צריכה למצוא פתרונות אחסון שמתאימים להיקף הציוד והנשק שיש ברשותה. יש הבדלים גדולים בין פתרונות אחסון ממוגנים שמתאימים למאבטח פרטי ובודד, לחברת אבטחה קטנה ובינונית או למוסדות אבטחה מרכזיים וגדולים. הגדרת צרכים ומטרות יכולה לסייע לחסוך זמן והוצאות, בלי להתפשר על איכות המיגון עבור הנשק והציוד.
ב. השוואת מחירים – אין סיבה שחברת אבטחה תישא בהוצאות מיותרות על פתרונות מיגון עבור הנשק והציוד. הפתרון הוא לבצע השוואת מחירים כבר בשלבים המוקדמים של בדיקת כספות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע בכל מקרה של דילמה או התלבטות.
ג. נגישות ונוחות – חברת אבטחה לא יכולה להרשות לעצמה להתעכב כאשר היא צריכה לשלוף את הנשקים מתוך הכספת, או לחילופין להכניס את הציוד לאחר יום עבודה. בשביל למנוע עיכובים נדרשים נציגי החברה לתת עדיפות לפתרונות אחסון ממוגנים שיהיו גם נגישים ונוחים. הנוחות נקבעת לפי משך הזמן שלוקח לפתוח את הכספת ועל פי המיקום שלה.
התקנה של כספת בחברת אבטחה
הדרך היחידה להגן על הנשקים והציוד של חברת אבטחה היא לבצע התקנה מקצועית של פתרונות המיגון. התקנה של הכספת צריכה להתבצע על ידי אנשי מקצוע מיומנים עם ניסיון ספציפי. רצוי להתייעץ עם מנעולן לגבי התקנה של ארונות נשק בקירות, בחדרים ייעודיים או כחלק ממערכת מיגון רחבה וגדולה יותר. במקביל, יש לבדוק מה קובעות ההנחיות של משטרת ישראל וחברת הביטוח כדי למנוע עוגמת נפש או היעדר כיסוי של הפוליסה לאחר גניבה, נזק, אובדן רכוש וכן הלאה.
לסיכום, יש הרבה שיקולים שצריך להתייחס אליהם כאשר בוחרים פתרונות אחסון לחברות אבטחה ולכן כדאי להשקיע זמן בתהליך.